.
   
čtvrtek 19. září
svátek slaví Zita, Konstantýn , zítra Oleg, Helmut
 
autor Lastura.cz

Medovina

19.01.2010

Alkohol vzniklý zkvašením medu.

Působí chladivě, podporuje trávení, povzbuzuje a rozmnožuje žaludeční šťávy, čistí žaludek, odvádí škodlivé látky z těla, účinkuje příznivě na krev, šťávy, nervy a ústrojí vyměšovací.

Doporučuje se pít medovinu s citronem ohřátou na 40 až 50 °C při nemocech z nachlazení.

Připravuje se alkoholickým kavašením medu s vodou. Skládá se tedy z vody, alkoholu, cukru, rozpuštěné kyseliny uhličité a některých dalších látek, především směsi koření, která ji dodává charakteristickou chuť. Místo, kde medovina kvasí má být suché a vzdušné. Čím lepší med, tím lepší medovina. Množství medu je závislé na tom, jak silnou chceme medovinu. Může se přidat různé koření např. skořice, muškát, citronová kůra apod.


Viz včelí produkty.

HLEDEJ

text v článcích zboží v obchodě

PŘIHLÁŠENÍ

REGISTRACE

Zde se můžete zaregistrovat.
© 2008-2024 Milan Vojtíšek    E-mail: lastura@lastura.cz