.
   
neděle 8. září
svátek slaví Mariana, Mariola , zítra Daniela, Omar
 
autor Lastura.cz

Jogurt a mléko

00.00.0000

Jogurt a mléko mají vysoký obsah vitamínu B2 - riboflavinu:
mléko čerstvé 1 700 mcg/100 g
mléko sušené 1 400 mcg/100 g
jogurt 16 mg/100 g

Pozor, některé látky jako měď, zinek, železo, kofein, sacharin a další váží vitamín B2 a omezují se tím jeho využitelnost pro organismus. Působením světla, vyluhováním při vaření a sušením vznikají 20% až 30% ztráty B2. Mléko v láhvi na denním světle ztrácí za 2 hod. až 50 % vitamínu B2.

Jogurt bílý s živými a aktivními kulturami působí příznivě na zdraví. Pomáhá předcházet kvasinkovým infekcím, posiluje imunitní systém, udržuje v rovnováze střevní bakterie při užívání antibiotik, snižuje hladinu cholesterolu, působí antirakovinně, napomáhá trávení laktózy (mléčného cukru). Obsahuje víc kalcia než mléko a stejné množství bílkovin, vysoký obsah vitamínu B2, fosforu, magnézia a vitamínu B12.

Viz také:
agar

HLEDEJ

text v článcích zboží v obchodě

PŘIHLÁŠENÍ

REGISTRACE

Zde se můžete zaregistrovat.
© 2008-2024 Milan Vojtíšek    E-mail: lastura@lastura.cz