.
   
neděle 8. září
svátek slaví Mariana, Mariola , zítra Daniela, Omar
 
autor Lastura.cz

Co nejvíc zahleňuje organismus.

17.05.2013

Hlen sám o sobě je nezbytný pro organismus. Zvláčňuje sliznice a rovněž pomáhá organismu vylučovat odpady. Nadměrná tvorba hlenu však může vést k zanesení tkání, které se nejvýrazněji projevuje v dýchacím systému kašlem a rýmou. Pokud jsou nadměrně zahleněná střeva, může se to projevit nedostatečným vstřebáváním živin, vitamínů a minerálů.

popisek

Potraviny, které nejvíce přispívají k zanesení tkání hlenem, jsou mléčné a moučné výrobky, rafinované potraviny, maso, vejce a cukry. Obzvlášť hlenotvorná je pšenice. Při zahlenění je však nejlepší vyhnout se všem potravinám obsahujícím lepek (pšenice, oves, ječmen a žito).

Mezi obiloviny, které lepek neobsahují patří rýže, pohanka, jáhly a amarant.

Čerstvé ovoce a zelenina vytvářejí pouze malé množství hlenu a pomáhají organismus pročišťovat.

Popíjení vody s citrónem může zlepšit zahlenění dýchacích cest a pročistit dýchací ústrojí od nahromaděného hlenu.

Dieta s nízkým obsahem potravin, jež podporují vytváření hlenu, zvlášť pomáhá při zánětu vedlejších nosních dutin (sinusitida), zánětu průdušek (bronchitida), zánětu středního ucha (otitis media) a u dýchacích alergií. Zlepšení se však může projevit i u střevních potíží a onemocnění močopohlavního traktu (např. u cyst na vaječnících).


Autor: mk
http://zdravi.doktorka.cz/jak-zabranit-nadmerne-tvorbe/



HLEDEJ

text v článcích zboží v obchodě

PŘIHLÁŠENÍ

REGISTRACE

Zde se můžete zaregistrovat.
© 2008-2024 Milan Vojtíšek    E-mail: lastura@lastura.cz