.
   
pondělí 16. září
svátek slaví Ludmila, Kornélie , zítra Naděžda, Naďa
 
autor Lastura.cz

jablko

00.00.0000
Jablka - chrání srdeční a cévní ústrojí, podporují imunitní systém, jsou výživou šedých mozkových buněk - obsah vitamínu C ve 100 g jablek: Jonatan 4-8 g Zlatý delicius 5-17 g Zlatá renata 10-21 g Coxova renata 10-15 g Berlepschova renata 25-35 g Červená Ida 18-23 g - pod slupkou středně velkého jablka (cca 120 g) na nás kromě vitamínu C čeká na 300 dalších zdravých komponentů např.: 13.5 g uhlovodany (převážně cukr) 0.4 g bílkoviny 0.6 g tuky - dále obsahuje jedno jablko: voda, ovocná kyselina, éterické oleje, vláknina, značný obsah pektinu, vitamín A, vitamíny skupiny B, kalcium, železo, magnesium, pouze 75 kalorií - zvyšují obranyschopnost především proti virovým onemocněním - už jedno jablko denně zvýší odolnost proti nachlazení nebo chřipce - doporučuje se sníst jablko tak 30 minut před spaním - ovocný cukr vás uspí lépe, než nějaká tableta a bez vedlejších účinků - brání průjmům a zácpám - při potížích sníst 1 kg denně, jinak 2 až 3 jablíčka, ale rozstrouhaná a ponechaná chvíli na vzduchu (zhnědnout) - skladování - ideální teplota je kolem 2 °C, ve skladovacích boxech se stálou teplotou vydrží s minimálně změněnými vlastnostmi až půl roku Ovoce Jablko plněné sýrem Jablkový rýžový koláč

HLEDEJ

text v článcích zboží v obchodě

PŘIHLÁŠENÍ

REGISTRACE

Zde se můžete zaregistrovat.
© 2008-2024 Milan Vojtíšek    E-mail: lastura@lastura.cz